Karórákról, óra divatról

Karóra Divat

Karóra Divat

Az első hónap a blogon

Mit tudhattunk meg az órákról?

2018. október 19. - karoradivat

Lassan eltelni látszik az első hónap, itt a karóra-divat blogon.

Összeszedtem hát az eddigi bejegyzéseket. Lássuk sorban, mikről volt szó ezidáig? 

Először egy gyors beköszönéssel kezdődött minden. Végre elindítottam. Régi tervem volt, hogy elindítsam ezt a cikk cunamit, hogy végre kiírjam magamból belső gondolataimat eme nemesnek gondolt hobbimról, óráimról, perceimről, kedvtelésemről.

orakep.jpg

 

Ezt a cikket nem sokkal követte a második agymenésem, a Seiko-s cikk.

Témaválasztást illetően nem kellett sokat agyalnom. Kedvenc óramárkámról, a Seiko-ról értekeztem hosszasan. Erről a kiváló ár-érték arányú órákat gyártó, számomra felettéb szimpatikus vállalatról. Felsoroltam az érveimet. Gondolokodás nélkül tudtam sorolni a számtalan értékesítési előnyt, amivel ez a rendkívüli japán szervezet képes ellátni időmérőit.

Nem véletlenül olyan elterjedt, és sikeres a márka a tengereken túlon, és kis kontinensünkön egyaránt.

 

Ezt követte egy neves quartzóra gyártó konkrét terméke. A Casio G-Shock bemutatására vállalkozó cikk.

Körbejárom vele a termék múltját, jelenét, és elmélázom annak lehetséges jövőjéről is. Engem őszintén megfogott ennek a funkcionális tárgynak az egész története. Érdemes elolvasni az ott leírtakat. Nagyon remélem, hogy nem csak számomra volt élvezetes elgondolkodni a katonák álltal is szívesen viselt órák igazi előnyeiről, hanem írásommal az olvasóimnak is sikerül kellemes perceket szereznem.

casio_g-shock.jpg

 

Egy kis órás stílustanácsadás férfiaknak.

Remélem, nem veszi sértésnek az ide látogató, ha önjelölt öltözködési tanácsadóként, a divatórák bűvös világába vezetem a kezénél fogva, akit érdekel. Az öltözködés, a hajviselet, vagy a bőrápolás mellett, egyik legnemesebb divatkiegészítőnkről is illik pár szót ejteni. Próbáltam nem elragadtatni magam, de azért bőven átérződik a sorokon a horológia iránti imádatom. Ezt tagadni nem is akarom, sőt, büszke vagyok rá!

 

Ha elemes órát veszünk, használunk, az néha bizony le fog merülni.

Előbb utóbb úgy is így jár mindenki. Nem érdemes kétségbe esni, inkább nézzük meg a bejegyzésben lévő videókat, azok segítenek majd a bajban.

 

Egy szösszenet a replika órákról.

Mindha a fogamat húznák, úgy vetettem klaviatúrára gondolataimat a témáról. Szívből gyűlölöm ezeket a hamisítványokat. Sokan megveszik, majd meglepődve tapasztalják, hogy leesnek a mutatók, nem mozog a lünetta, kiesik a korona, hogy egyéb meghibásodási formákról már ne is beszéljek. Ha nincs időd elolvasni a cikket, máris válaszolok a címére: Nem, nem éri meg replikát vásárolni. Inkább egy olcsó design órát javaslok.

replika_ora.jpg

 

Ebben a cikkben egy szép nővel illusztrált életsílust mutatok. Csak azért, hogy legyen miben gyönyörködni egy kicsit. Néha nem kell túl bonyolítani a dolgokat. Csak élvezzük az életet. No, meg a divatot! Persze.

 

Egy órás blogon egyszerűen nem lehet kihagyni, megkerülni ezt a márkát. Minden luxusórák koronázott királyát. A Rolexet. Méghozzá a kedvenc színemben prezentálva. Nem is írásban, vagy képekkel, hanem egyenesen egy gyári videóban megmutatva. Egyedi szerkezete mellett, kinézete is mellbevágóan gyönyörű. Egy tipp: A számlap, és az óraszíj harmóiáját figyeld!

 

Nem tudsz még eleget az időmérőkről? Az órákról, mint eszközről szóló wikipedia leírás pont neked szól! 

Nem véletlenül éreztem késztetést, pont ennek a cikknek a megosztására. Fantasztikus részletességgel mutatja be a múltat. A nap-, és homokóráktól kezdve egészen napjainkig. Kicsit száraz irománynak tűnhet, deegyrészt nagyon alapos, és bőséges információkat nyújt, másrészt, kólával elmegy. :)

 

Egy újabb videó beszúrásával folytattam a blogírást. Egy klasszikusról, egy Patek Phillipe luxus csodáról. Az a faragott óratok... Jujj Ehhez már tényleg nehéz bármit is hozzáfűzni. Fantasztikus a maga nemében.

 

Eddigi utolsó cikkemben -meglepő, de el nem ítélhető módon- egy újabb neves japán gyártóról, a Citizen-ről Ejtek pár szót, sort, és bekezdést. Felsorolván a cég különböző termékkategóriáit, termékeit, valamint az általuk kitalált, vagy használt technológiákat is.

Remélem, hasznodra válnak ezek az agymenések. Igyekszem fejleszteni írói képességeimet, hogy minél élvezetetesebb formában értekezhessek nektek.

A bejegyzés trackback címe:

https://karoradivat.blog.hu/api/trackback/id/tr5714311423

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása