Karórákról, óra divatról

Karóra Divat

Karóra Divat

Féltve őrzött stílusodhoz, bizony az órád is hozzá tartozik!

2018. szeptember 19. - karoradivat

A stílus és a karórád

Sokan sokféleképpen igyekeznek felszínre hozni és megmutatni egyéniségüket. A hajviselet, ruházkodás, telefon, és egyéb státusszimbólumok mind alkalmasak erre.

Ami nagyon fontos viszont, hogy ne feledkezzünk meg az apró részletekről sem. Megjelenésünket az apró, de egyéni kiegészítők tehetik igazán perszonálissá, megjegyezhetővé, feledhetetlenné.

ferfi_stilus-ferfi_ora.jpg

A hölgyek eszköztára itt jóval szélesebb, míg a teremtés koronáinak meg kell elégedniük pár eszköz felhasználásával. Egy maszkulin karkötő, netán egy markáns pecsétgyűrű is megfelelő lehet, de véleményem szerint a megfelelő image csak egy jól megválasztott férfi karórával lehet teljes.

Ha eme becses tárgy birtoklására adnánk a fejünket, oda kell figyelnünk pár lényegtelennek tűnő, ám annál fontosabb dologra.

Az óra szíja is legyen éppen megfelelő. Ez alatt azt értem, hogy jól illeszkedjék a csuklónkra, kellőképpen szellőzzön, és színében, anyagában, megjelenésében harmonizáljon öltözködésünk egyéb becses darabjainak egységével. Lehet bőrből, fémből, szövetből vagy gumiból, ezt semmiképp ne feledjük óránk beszerzésénél!

ferfiora_szij.jpg

Az óratok is sokféle lehet ám! Gondos keresgéléssel biztosan felkutatható a viselője ízlésének megfelelő kialakítás.

 

Az óra számlapja? Húha, ízlések és pofonok. Kinek a római számos, kinek a papné, akarom mondani, arab, pilóta, búvár stb. Ez egy nagyon fontos, mondhatni kardinális kérdés. Legyen könnyen leolvasható, stílusos, vagány és alkosson egységet az időmérő minden egyéb elemével.

stilusos_ferfi_ora.jpg

Egy valamirevaló órakedvelő számára a mutatók sem érdektelenek! -Már ha vannak, persze- kialakításukkal, sejtelmes vagy éppen hivalkodó dizájnjukkal sokat hozzáadhatnak a ketyegőnk összképéhez.

Na és elérkeztünk talán a legfontosabbhoz. Minden horológiai vita tárgyához, az órák csimborsszójához, az óraszerkezetekhez. Kvarc, vagy mehanikus? Felhúzós, vagy autómata? Elemeses, vagy napelemes? Esetleg kinetic? Na ezen asztán napestig mehet a diskurzus.

Leírásom alapján, nehéznek tűnik a választás, nekem mégis van egy világbajnok ötletem a gordiuszi csomó átvágásának, az ókori történethez hasnló menekülőutas átvágására. Hallgass a szívedre, kedves olvasóm, és vedd azt, amelyik megszólított téged! Ne próbálj racionálisnak látszani, hidd el, te sem vagy az. Vizslasd az órapiacot élénk érdeklődéssel, majd hozzd meg könnyedén a fetvát: Ő kell nekem!

Hidd el, csak ennyi az egész!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://karoradivat.blog.hu/api/trackback/id/tr4914250019

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása