Karórákról, óra divatról

Karóra Divat

Karóra Divat

Pár szóban a Citizen órákról

2018. október 02. - karoradivat

Kinek lehet megfelelő egy jó Citizen?

 

Ha valaki kiváló ár/érték arányú ketyegőben gondolkodik, a japán citizen márka ketyegői megkerülhetetlen alapműveknek tekinthetőek.

citizen_minoseg.jpg

A sznobság átgával csak maximum visszafogottan sújtott óraimádóknak kötelező tartani néhányat, féltett gyűjteményükben. Ugyan miért? Nézzünk csak meg bármelyik promaster modellt, és láthatóvá válik az észrevehetetlen. Ezek bizony bitang jól összerakott, minőségi darabok.

De egy kiváló Avion sem hagy senkiben hiányérzetet, ha a stílust, és minőséget keresi. Az extravagáns Axiom pedig a karóra divat diktátorának is nevezhető. Mint egy álom, úgy simul viselőlye karjára. Utóbbi sorozat engem már megjelenése óta elvarázsolt egyszerű, minimalista vonalvezetésével, mindenhez hordható, kompromisszumoktól mentes, kinézetével.

Egy kicsit a kirívóbb stílus után kacsintgatsz? Lehet, hogy egy Brycen osztályú, vadul férfias, karizmatikus időmérő dukál a megjelenésedhez. Azok a gyönyörűen megvarrt börszíjak... Hmm No meg a mesterien kivitelezett, markáns, tömör fémszíjak. Na igen! Egyszerűen csodálatra méltó, amit ebben az árkategóriában, ez a gyártó nyújtani tud vásárlóinak.

Na jó, például a Corso széria nekem egy kissé bazárinak tűnik, azokkal a csillogó, piaci bizsukat megidéző tokjaival, a hányingerkeltően gejl arany berakásaival nekem csak a sújosan izlésficamos, magamutogató fashion geek szegmens kiegészítőlye, no de ilyesmivel vérig lehet sérteni az ez iránt vonzódást érzőket. Bocsánat!

Agymenésem céljául nem a konfliktuskeresést jelölném meg. Inkább maradjunk annyiban, hogy kinek a pap, kinek a Citizen! Nekem, ha választani kéne, mindenképp az utóbbi.

A japán óragyártó eme finomra csiszolt gyöngyszemei előtt csak maghajolni lehet, pontosabban szabad. Egy ilyen ékszert birtokolni öröm, megvenni érdemes!

Az ECO-DRIVE

Az eco-drive technológia segítségével, a quartz szerkezetet mozgató energiáért felelős akkumulátort a fény segítségével tölti fel a rendszer, erre a benne található mini napelemeket hívja segítségül. Ez az egyedülállóan hatékony megoldás, az automata óraszerkezetekhez hasonlóan lemeríthetetlenné teszik ezt a rendkívüli időmérő tárgyat. Egy ilyen szerkezettel megáldott darabban soha nem kell elemet cserélni!

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://karoradivat.blog.hu/api/trackback/id/tr5014278273

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása