Karórákról, óra divatról

Karóra Divat

Karóra Divat

Megéri replikát venni?

2018. szeptember 25. - karoradivat

Hamisítványok, replikák, másolatok... Megéri ilyen órákat venni?

 

Madarat tolláról, embert karórájáról! Tartja az új keletű, most általam kitalált mondás.

Sokan keresik, vásárolják a hamisítványokat, illetve ahogy sokan tévesen -de sokkal jobban hangzón- nevezik, replika karórákat. ÍMiért jó ez nekik? Miért jó ez bárkinek? Itt most egy kicsit el is távolodhatunk az időmérők, számomra oly becses világától.

replika_ora.jpg

Szeretnénk, ha mások megbecsülnének minket. Társas lények vagyunk, évezredek bevésődéseivel, ránk ragadt szokások egész hadával. Ezzel nincs is semmi baj. A probléma ott kezdődik, ha meg akarjuk hekkelni a látszatot, és a valóságosnál drágább státusszimbólumokkal igyekszünk a többieknek, szomszédoknak, barátoknak imponálni.

Egy ilyen hamisítványnál senki nem felelős a minőségellenőrzésért. Senkinek nem érdeke, hogy egy hosszú évek alatt, verejtékes munkával felépített brand-en ne essék csorba, valami bosszantó hiba miatt. Itt ne is vággyunk arra, hogy majd generációkon átívelő családi erekjével gazdagítottuk a családi vagyont. Ezek a tárgyak tényleg nem képesek semmilyen egyéb funkciót ellátni, mint hogy a nagyzási mániánk megfelelő kivetülései legyenek. 

Ha hamis órát vásárlunk, magunk is tolvajok leszünk!

 

Aki hamis órát vásárol, visel, netán árusít, meglopja az igazi óragyárat. Megkárosít másokat. Igen, a replika órák szeretete bűntett. Erkölcsileg elítélendő, és személyiségünket tekintve elgondolkodtató. 

Biztos, hogy erre szeretnéd költeni, nehéz munkával megkeresett anyagi javaidat, kedves olvasóm? Biztos, hogy erre van szükséged a boldogsághoz? Kérlek, gondolkodj el ezen, mielőtt cselekszel, vagy csak vágyakozol!

Adok egy jó tippet: Ezen vackok árából vegyél inkább egy jó Seikót, Orient-et, vagy a titkos favoritomat: egy szép Casiót. Igen, jól olvastad! Egy Casiót ezerszer többre tartok ezeknél a távolról, sötétben, hunyorogva Rolexnek, Panerai-nak, Omegának kinéző végtelenül szánalmas időjelzőknél!

A bejegyzés trackback címe:

https://karoradivat.blog.hu/api/trackback/id/tr4314263293

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása